< Tilbage

Nyt om altanprojektet28-10-2015 - 10:29

BEBOERORIENTERING NR. 1

 

AB RØNNEBÆRGAARDEN

BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE ALTANPROJEKT

 

BEBOERORIENTERING NR. 1

Efter en lang og spændende proces kan vi nu informere, at altanprojektet i jeres andelsfor-ening snarligt igangsættes. Jeg beder jer derfor om at læse nærværende skrivelse igennem og gemme den, til byggeriet er afsluttet.

Arbejdet forestås af undertegnede ingeniør- og arkitektfirma på vegne af andelsboligfor-eningen AB Rønnebærgaarden.

Denne meddelelse gennemgår i korte træk arbejdets forløb, og de forhold du som beboer i ejendommen bør være opmærksom på.

 

TIDSPLAN

Inden selve monteringen af altanerne på ejendommen kan starte, er der en række forudgå-ende arbejder, som altanentreprenøren skal foretage, herunder bl.a. godkendelse af de konstruktive og statiske forhold, produktion af altanelementer m.v. Disse arbejder sker ikke på selve ejendommen.

De første aktiviteter på ejendommen bliver opstilling af byggeplads, herunder levering og opstilling af platformslifte, hvorfra arbejderne kommer til at foregå. Herefter vil der op-startes med bortskæring og fjernelse af facadebeton m.v. efterfulgt af altanerne i successiv rækkefølge i takt med monteringen.

Byggeperioden opstartes medio januar 2016 med opstilling af byggeplads efterfulgt af betonarbejder. Levering og montering af altaner forventes at foregå i perioden ca. uge 3 2016 og frem til ca. uge 29 2016. Der vil, når opstarten nærmer sig, blive opslået tidsplan i opgangene til jeres orientering.

I næsten alle byggeprojekter som dette kan der opstå uforudsete ting. Vi vil derfor bede dig om at have forståelse for eventuelle mindre forskydninger i tidsplanen. Ovenstående tidplan er betinget af den kommunale myndighedsbehandling og accept af projektet, for hvilket vi ikke kender det eksakte tidspunkt.

Hvis der opstår væsentlige ændringer i tidsplanen, vil du blive orienteret ved opslag i op-gangen.

 

VARSLING

Arbejdet kræver, at der er adgang til din lejlighed.

Ca. 14 dage inden opstart af arbejder i din opgang vil du blive varslet ved brevindkast, og igen ca. min. 2 dage før opstart i din lejlighed vil du blive varslet ved brevindkast med dato for opstartstidspunkt og forventet sluttidspunkt for din lejlighed. Varslingerne vil blive foretaget af altanentreprenøren.

Du bedes aflevere en nøgle inkl. nøgleskilt med navn og adresse i vicevært Willy på ejen-domskontoret i nr. 175 i kælderen, når du modtager "14 dages"-varsling fra entreprenøren. Viceværten sikrer registrering af modtagne nøgler inden overlevering til altanentreprenø-ren. Ligeledes forestår viceværten returnering af nøglerne, forventeligt ca. 14 dage efter arbejdet i din lejlighed er afsluttet. Hvis du er bortrejst i perioden, bedes du aflevere en nøgle, inden du rejser.

Du bedes aflevere en nøgle, uanset om du planlægger at være hjemme, når håndværkerne kommer, eller ej. Dette er for at undgå misforståelser og forglemmelser, der medfører for-sinkelser og/eller merudgifter for foreningen, idet entreprenørens tilbud er baseret på, at der er uhindret adgang til lejlighederne i de varslede perioder.

Det er vigtigt, at du sørger for at foretage rydning af arealer, i det omfang som fremgår af entreprenørens varsling.

 

ENTREPRISEN

Arbejderne på ejendommen udføres af nedenstående entreprenør:

Entreprenør: Windoor Danmark A/S

Tlf. nr.: 88 18 58 58

Kontaktperson: Kim Blæsbjerg

Tlf. nr.: 28 79 29 80

E-mail: kbl@windoor.dk

 

ALTANARBEJDER:

Arbejdet består hovedsageligt i etablering af nye udlagte altaner, herunder udvidelse af eksisterende altaner samt en fransk altan.

I forbindelse med etablering af altaner, hvor der ikke i forvejen er en altan, skal det eksi-sterende vindue udtages, vinduesbrystning fjernes og erstattes af en ny altandør inkl. ind-vendige og udvendige afslutninger. Inden der foretages gennemskæring af betonvæggen, vil der blive opsat støvtæt væg indvendigt i din lejlighed omkring den kommende altan-dør.

Hvor der er en eksisterende altan, skal der foretages bortskæring af betonbrystning og fri-ser på begge sider, inden monteringen af den nye altan kan udføres. Der vil i perioden, mellem arbejderne opstartes til den nye altan er klar til brug, blive foretaget spærring af din eksisterende altandør af sikkerhedsmæssige grunde.

Arbejdet udføres fra platformslift, hvorfra den primære adgang til altanerne vil foregå, dog vil der i perioder blive behov for adgang via din lejlighed.

 

NY ALTANDØR:

Hvor der ikke er eksisterende altan, omfatter arbejdet etablering af en ny altandør i den vinduesposition, du tidligere har tilkendegivet på beboertilvalgsskemaet.

Når du bliver varslet af entreprenøren inden etablering af den nye altandør, skal gardiner nedtages, og genstande i vindueskarmene og i umiddelbar nærhed af vinduet fjernes.

Der gøres opmærksom på, at der indvendigt afsluttes klar til maler. Altså du skal selv fo-restå malerbehandling inde i din bolig.

Der vil være afsluttet med glatte lysninger i beton, hvidmalede lister mellem lysninger og den nye altandør og ilægning af nye gulvbrædder. Der gøres opmærksom på, at der vil være farveforskel mellem eksisterende og nyt gulv.

 

GÅRDANLÆG:

For at arbejdet med levering og montering af altaner kan gennemføres, er det nødvendigt, at der sker rydning af gårdarealer i de områder, hvor der skal arbejdes. Det er endvidere nødvendigt at foretage fjernelse af enkelte træer, buske, haveanlæg m.v. Dette vil kun ske i nødvendigt omfang og vil i stor udstrækning blive genetableret i lighed med eksisteren-de, når arbejderne er afsluttet. Dog må det forventes, at enkelte træer ikke bliver genetab-leret i deres nuværende størrelse og omfang.

I forbindelse med gennemførelse af arbejdet vil der forekomme nogen støj og støv, lige-som enkelte af de sædvanlige adgangsveje i perioder vil være omlagt og for nogen for-bundet med mindre gener. Vi håber, at du vil bære over med dette. Altanentreprenøren sikrer, at flugtveje altid vil være frie og/eller erstattet af alternativer, således at flugtvejs-kravene er opfyldt. Entreprenøren sikrer evt. nødvendig afskærmning, hvor dette måtte være nødvendigt.

Mens arbejdet pågår, skal al "trafik" m.v. i de af entreprenøren afspærrede områder und-gås, idet dette kan være forbundet med fare på grund af entreprenørmaskiner, nedfald af byggematerialer m.v. Al leg og varigt ophold i nærheden af entreprenørens arbejdsområ-der frarådes af sikkerhedsmæssige årsager.

Affaldscontainere vil, mens arbejdet pågår, om nødvendigt blive omplaceret til nærmeste mulige placering, således at der stadig kan foregå tømning.

 

MANGELGENNEMGANG

Når arbejdet er afsluttet i den enkelte lejlighed, omdeles et kontrolskema, hvorpå eventu-elle bemærkninger til det udførte arbejde kan anføres. Efter entreprenørens udbedring af påtalte bemærkninger vil vi foretage stikprøver af arbejdet for at sikre, at arbejdet er ud-ført tilfredsstillende. Såfremt der stadigvæk er relevante bemærkninger til arbejdets udfø-relse, udbedres disse efterfølgende af entreprenøren.

 

GENERELT

Vi anbefaler, at vinduer holdes lukket, mens der foregår arbejder ud for din opgang, for at mindske risikoen for skader på åbne vinduer.

Endvidere anbefaler vi, at du har en indboforsikring, samt at I orienterer jeres forsikrings-selskab om, at der vil blive foretaget arbejder i lejligheden og på ejendommen. Dette for at sikre jer bedst muligt i tilfælde af, at der skulle opstå noget i forbindelse med projektet.

I forbindelse med gennemførelse af arbejdet vil der forekomme nogen støj og støv dog for en mindre del i lejlighederne. Vi håber, at du vil bære over med dette.

Vi ser frem til et godt byggeri og et godt samarbejde parterne imellem.

 

Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger, enten nu til denne meddelelse, eller senere under arbejdets gennemførelse, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 35 43 10 10, eller sende en e-mail til kp@pjp.dk. Med venlig hilsen

Peter Jahn & Partnere A/S

Kent Prehn

Den 27. oktober 2015

< Tilbage